Zaterdag 22 en zondag 23 september is het Sloterplasfestival. Het buitenprogramma speelt zich af rond drie podia op de Oostoever van de Sloterplas.

Een mix van theater, dans, muziek, kunst en (culinaire) workshops laten Nieuw-West zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 cultureel bruisen. Zaterdag trekt de New West Parade door Nieuw-West en eindigt rond 14.00 uur op het festivalterrein.

Komische musical Ik, Driss

In De Meervaart is een uitgebreid programma te zien met onder meer zondag de première van de komische musical Ik, Driss. Deze musical gaat over de jonge Driss Tafersiti die als gastarbeider naar Nederland komt. Luchtige dialogen, komische zelfreflectie en een mix van Marokkaanse, Turkse, Westerse popmuziek en Hollandse meezingers zijn de hoofdingrediënten van deze musical.

Zes weken lang

Het Sloterplasfestival is de opmaat voor het New West Fest. Met dit festival wordt zes weken lang de zestigste verjaardag van de Westelijke Tuinsteden gevierd in De Meervaart. Optredens van Sara Kroos, Nasdrin Dchar, Sloterproms, Café New West en culinaire avonden zijn een kleine greep uit dit programma.

Programma in festivalkrant

In de festivalkrant die volgende week met de stadsdeelkrant huis-aan-huis wordt bezorgd, is alle informatie.te vinden. Kijk ook op: www.newwestfest.nl