Het Sloterplas nazomerfestival op zaterdag 23 september presenteert een programma waar genieten, ontmoeten en beleven van de Amsterdamse diversiteit centraal staat. Een festival waar alles bij elkaar komt! Wereldse gerechten van foodtrucks, muziekoptredens van lokale en nationale artiesten, theater en film, een sportmarkt- en clinics. Met de onderdelen EAT, BEAT, FEET en MEET wordt het een bont en divers programma!

EAT

De voorheen vertrouwde Smaakboulevard die jaarlijks plaatsvindt op de oever is onderdeel van het Nazomerfestival. Ook dit jaar kun je weer culinair genieten van een grote diversiteit aan ondernemers en keukens. Van heerlijke barbecue gerechten tot rijst maaltijden, van hapjes uit verre uithoeken van de wereld tot smakelijke hamburgers. De Smaakboulevard geeft met name ruimte aan lokale ondernemers maar ook aan rondtrekkende foodtrucks, die zich gespecialiseerd hebben in het vervaardigen en verkopen van allerhande street food. Met de ambitie om de lokale economie te stimuleren en op de kaart te zetten, worden ook dit jaar opnieuw de lokale ondernemers betrokken.

BEAT

Naast al het lekkere eten is er voor de muzikale liefhebbers onder ons een uiteenlopend muziekprogramma van lokale en nationale bands. Komende editie zie je onder andere HAAS & Band, die met melodieuze raps en pakkende refreintjes zorgt voor een muzikale beleving die elke hiphop en pop liefhebber wil zien. Ook spelen de Stax Soul Survivors de hele avond onvervalste soul; rauw en vol emotie. Onversneden soul met een gepeperd sausje, doorspekt met nummers van artiesten waar iedereen van houdt: Otis Redding, Wilson Pickett en Aretha Franklin.

FEET

Sciandri organiseert in samenwerking met Stadsdeel Nieuw-West de  Diversiteitsloop, als verbinding van de bewoners van Nieuw-West. Aan het begin van de avond kunnen zowel kinderen als volwassenen gratis meedoen aan de interactieve diversiteitsloop van 2,5 km aan de Sloterplas. Tijdens de loop is zijn er allerlei verschillende dingen te zien of te horen. De start vindt plaats om 19:30 uur, aan het einde van de boulevard bij Meer en Vaart en aanmelden kan vanaf 19:00 uur op locatie bij de diversiteitstent. Deelname is gratis. Daarnaast is er ook nog een sportmarkt te bezoeken en worden er verschillende sportclinics gegeven, zoals Judo, voetbal, American Football, dans en bootcamp. Ook het Watersportcentrum geeft de hele dag watersportclinics.

MEET

Dan is er nog de diversiteitstent waar tussen 13:00 en 18:00 uur een doorlopend, cultureel programma te zien is met o.a. film en storytelling. We lichten hier alvast een tipje van de sluier op van het bruisende programma dat hier plaatsvindt. Geniet bijvoorbeeld van Spoken Word, de Living Library, een mini Keti Koti tafel, de Beauty Verhalen salon, de film De Beslissing maar ook een discussie over de diversiteit in de wijk, geleid door Cemil Yilmaz.

 

Datum                   : zaterdag 23 september 2017

Tijd                         : 13- 21.30 uur

Locatie                   : oever Sloterplas, vanaf en tegenover de Meervaart

Toegang               : gratis