Maandag 12 november  is de bouw gestart van 29 vrije-sector-huurwoningen in het Hof van Confucius in Amsterdam Nieuw-West.

De woningen worden gebouwd op een braakliggend terrein in de Descartesstraat waar ooit portieketageflats van Ymere stonden. Naast de vrije-sector-huurwoningen komen er ook 29 koopwoningen in het naastgelegen Hof van Descartes. De bouw van deze woningen start over ongeveer 2 weken. Dit is de laatste fase in de vernieuwing van de Confuciusbuurt  waar eerder al  56 koop- en 27 huurwoningen zijn gerealiseerd in het Hof van Socrates.

Ruime en lichte woningen

Alle woningen zijn ontworpen door Duinker van der Torre architecten. Het zijn ruime eengezinswoningen met tuin en appartementen met tuin of balkon. De woningen liggen in een groene en veilige buurt. De eengezinswoningen liggen aan een gemeenschappelijk hofje en hebben een parkeerplaats op eigen terrein.

Koopwoningen erg in trek

De koopwoningen van het project Hof van Descartes zijn erg in trek. De verkoop van de woningen is in juni 2012 gestart. In minder dan 7 weken is de 70% grens gehaald. In deze tijd een bijzondere prestatie. Er zijn nog slechts twee woningen te koop.

De woningen worden ontwikkeld door Vof de Stadstuinen, een samenwerking tussen Bouwfonds en Ymere.

Voor meer informatie over de koopwoningen, www.hofvandescartes.nl.