Laan van Spartaan, de nieuwste woonwijk in Amsterdam, komt steeds meer tot leven. Op woensdag 21 september start de bouw van een nieuwe sportaccommodatie, 84 sociale huurwoningen en 2.500 m² maatschappelijk vastgoed op de zuidstrook van Laan van Spartaan. Hiermee wordt een volgende mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van een woonwijk waar wonen, werken, leren en sporten centraal staan.

Multifunctioneel gebouw
De nieuwe sportaccommodatie op Laan van Spartaan vervangt de oude Jan van Galenhal. Badmintonvereniging Slotermeer is de hoofdgebruiker van de sportaccommodatie. Daarnaast zullen ook sportverenigingen en scholen uit de buurt gebruik gaan maken van de hal. In het multifunctionele gebouw, dat ontworpen is door DP6 architectuurstudio, komen ook sociale huurwoningen en kleinschalige bedrijfsruimten voor Ymere.

Volop bouwactiviteiten
Terwijl de meeste nieuwbouwprojecten in Amsterdam door de economische crisis stilliggen of zijn uitgesteld, gaat de bouw op Laan van Spartaan onverminderd voort. De wijk wordt ontwikkeld door VOF De Stadstuinen, een samenwerking tussen Bouwfonds en Ymere.
Naast de bouw van de sporthal vinden er ook andere bouwactiviteiten op het terrein plaats. Zo zijn op dit moment een nieuwe vestiging van het ROC van Amsterdam en Circus Elleboog in aanbouw alsmede huur- en koopwoningen. In november wordt De Tribune langs de A10 opgeleverd. Er zijn studenten- en zorgwoningen, buurtrestaurant en begin 2012 opent het nieuwe klimcentrum zijn deuren.

Sportdag op Laan van Spartaan
Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer geeft op 21 september om 16.00 uur het startsein voor de bouw van de sportaccommodatie. Om het sportieve karakter van Laan van Spartaan te onderstrepen is er vanaf 13:00 uur een sportdag voor kinderen uit Stadsdeel West. Zij kunnen meedoen aan allerlei leuke en sportieve activiteiten op de sportvelden van VVA/Spartaan. Er is een zeskamp, een Pannakooi en de Streetkings – de beste straatvoetballers van Nederland – komen clinics geven.

De meest actuele informatie vindt u op www.laanvanspartaan.nl