Start verkoop Hof van Descartes in Amsterdam Nieuw-West

Start verkoop Hof van Descartes in Amsterdam Nieuw-West

Op zaterdag 23 juni a.s. start de verkoop van het nieuwbouwproject Hof van Descartes in de Wijsgerenbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Tussen 11.00 – 16.00 uur is er een verkoopmanifestatie op de bouwlocatie aan de Socratesstraat.

Hof van Descartes

In het Hof van Descartes worden 26 ruime eengezinswoningen (115 – 121 m²) met tuin gerealiseerd en drie appartementen (79 – 134 m²). De woningen liggen in een groene en veilige buurt. De eengezinswoningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein en liggen aan een gemeenschappelijk hofje.  De prijs van de eengezinswoningen is vanaf € 223.000,- v.o.n. en de prijs van de appartementen vanaf € 177.000,- v.o.n. Zowel voor de eengezinswoningen als de appartementen is de erfpacht afgekocht. De bouw van de woningen start als 70% van de woningen is verkocht.

Nieuwe gevarieerde woonwijk

Hof van Descartes wordt gebouwd op een braakliggend terrein waar ooit portieketageflats van Ymere stonden. De vernieuwing van dit gebied is enkele jaren geleden in gang gezet en een deel van de nieuwbouw, genaamd Hof van Socrates, is al gerealiseerd.

Alle woningen zijn ontworpen door Duinker van der Torre architecten, waardoor de wijk architectonisch een eenheid uitstraalt. Het is een gevarieerde ruim opgezette woonwijk met eengezinswoningen en appartementen in zowel de koop- als huursector. De bouw van de 29 vrije sector huurwoningen start in september 2012. Alle belangrijke voorzieningen zoals winkels, scholen en sportvoorzieningen liggen letterlijk om de hoek. En in de directe omgeving bieden het Sloterpark, een kinderboerderij en het Sloterparkbad recreatiemogelijkheden.

Hof van Descartes wordt ontwikkeld door VOF De Stadstuinen, een samenwerking tussen Bouwfonds en Ymere.

Kijk voor meer informatie op www.hofvandescartes.nl.