Terug naar de jaren '50 en '60 in Nieuw-West aan de hand van foto's en filmpjes

Op dinsdag 22 november in het Van Eesterenmuseum brengt Erik Schmitz, medewerker van het Stadsarchief Amsterdam, aan de hand van vaak onbekende foto’s en amateurfilmpjes, u mee terug naar de jaren ’50 en ’60 in Amsterdam Nieuw-West:

Op 1 december 1951, nu zestig jaar geleden, werd de eerst paal geslagen voor de westelijke tuinsteden van Amsterdam. Wie uit de verwaarloosde krappe binnenstad verhuisde naar Nieuw-West waande zich eigenaar van een paleisje. Alles was er nieuw: het huis, de straat, de winkels, de scholen en kerken, de recreatieplekken rond de Sloterplas. Kinderen konden overal spelen, op  speelplaatsjes, de ringspoordijk en de talrijke nog onbebouwde ‘landjes’. Wonen en opgroeien in Nieuw-West betekende voor velen een onbezorgde tijd – de toekomst kon alleen maar beter worden.

Na deze lezing staat u te popelen om bij het Stadsarchief Amsterdam nog meer te zien in de tentoonstelling Nieuw-West ’50-’60 (Vijzelstraat 32 Amsterdam, di-vr 10-17 uur, za-zo 11-17 uur; www.stadsarchief.amsterdam.nl). Nog tot 9 januari 2011!

Tijd: 20:00 uur – 22:00 uur, inloop vanaf 19:30

Meer info www.vaneesterenmuseum.nl

Aanmelden: aanmelden@vaneesterenmuseum.nl 

Het Van Eesterenmuseum is een ode aan de Westelijke Tuinsteden en hun bedenker. In het binnenmuseum vindt u de geschiedenis van de tuinsteden. Het buitenmuseum is een ‘levend’ openluchtmuseum, de ‘collectie’ bestaat uit woningen, plantsoenen, winkels, parken en straten. Het museum is geopend op vrijdag en zaterdag van 11-17u. Om 14u is er op die dagen een rondleiding door het buitenmuseum. Toegangsprijs is 5 euro voor volwassen, gratis voor kinderen tot en met 12 jaar, 3 euro voor 65plus en CJP en geeft recht op entree, de rondleiding en een kop koffie of thee.