Ontwikkelaar CMP vastgoed is voornemens om op korte termijn aan de Lijnderdijk 270-272 in Lijnden het project “Onder de pannen” te gaan realiseren.
Het betreft hier een kleinschalig project met vier half vrijstaande woningen op kavels van 210 m² opstalgrond voorzien van een parkeerplek op eigen terrein, die verkocht gaan worden door Onkenhout makelaars uit Badhoevedorp.

Vier unieke woningen
Op deze schitterende locatie aan het water worden vier unieke en lichte woningen gerealiseerd van het type twee onder één kap. De zogenaamde dijkwoningen zijn onder architectuur gebouwd en door het stijlvolle ontwerp met dakpannen opgetrokken gevels, een herkenbare verschijning. Aan de achterzijde beschikken de woningen over een souterrain met vrij uitzicht over landelijk gebied, aan de voorzijde ligt het boezemwater van de ringvaart om de Haarlemmermeer en de “polder” van Amsterdam. Hierdoor is er voor de woningen een mogelijkheid voor een aanlegsteiger.

Onkenhout-makelaars-siteScherpe prijzen
“het worden spectaculaire woningen die een markeringspunt voor de Lijnderdijk zullen gaan worden”, aldus de bouwer en ontwikkelaar CMP vastgoed, “een compliment aan de architect die de jaren twintig stijl in een modern jasje heeft gestoken”. De woningen hebben van binnen een vrij traditionele indeling, met een zij-entree, een ruime keuken voor, een lichte woonkamer achter en vierkamers op de twee verdiepingen, maar het echte souterrain en de met pannen bedekte gevel en de hoog opgetrokken glazen achtergevel, zijn alles behalve traditioneel. “Het zullen hele lichte woningen gaan worden met tuinen op het zuidwesten”, Danny Manasse van Onkenhout Makelaars vervolgd, “er zullen twee woningen van circa 127 m² en twee van circa 140 m² worden gemaakt met een keuken en sanitair de mogelijkheid voor een uitbouw”. De prijzen zijn € 349.500,– en € 347.500,– vrij op naam voor de twee type woningen. “We hebben echt geprobeerd de woningen voor een scherpe prijs in de markt te zetten, zodat deze voor een grote doelgroep bereikbaar is”. Helaas zijn het maar vier woningen, maar wie weet zullen er in de nabije toekomst nog wel woningen bijkomen.

Locatie
De woning zullen worden gebouwd naast het historische gemaal De Lynden, met de voorzieningen van Badhoevedorp en Zwanenburg nabij en op een steenworp afstand van uitvalswegen naar Hoofddorp, Amsterdam en Haarlem. Inmiddels is in het gemaal het restaurant “Bij Qunis” gehuisvest, waar men op het heerlijk terras kan genieten van verse producten.

Verkoop
De verkoop is deze week begonnen en interesse kan via e-mail kenbaar gemaakt worden. Vervolgens zal er verkoopdocumentatie worden gemaild, waarna er een afspraak zal worden gemaakt voor een verkoop- en financieringsgesprek. Reageren kan via info@onkenhoutmakelaars.nl.