Bakemabuurt

Bakemabuurt Foto Victorien Koningsberger

In Geuzenveld ligt naast het Lambertus Zijlplein, het hart van de Amsterdamse wijk, een verborgen parel: de Bakemabuurt. Een buurt die door architect Jaap Bakema weldoordacht is ontworpen in de jaren ’50. De toekomst van de buurt is onduidelijk, misschien wordt het ooit een ‘vrije culturele zone’, waar de huidige bewoners, studenten, kunstenaars, ondernemers en andere pioniers nieuw leven blazen in de bestaande gebouwen en het openbare groen?

Cultureel programma Nieuw-West Open, Stadsdeel Nieuw-West en discussie platform Stad-Forum organiseren zaterdag 16 maart een inspiratiemiddag. Droom als bewoner, student, kunstenaar, ondernemer of andere betrokkene mee over de toekomst van de Bakemabuurt. Na een introductie van architecte Alenca Mulder over de geschiedenis van de buurt leidt Paulus de Wilt (wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Cultuur) de middag in met zijn wens om van de Bakemabuurt een ‘vrije culturele zone’ te maken. Vervolgens gaan we in groepjes de straat op, met brainstorms op locatie. Afsluitend is er een discussie en zijn er hapjes en drankjes.

Datum: Zaterdag 16 maart.
Tijd: 15:00-18:00 uur, inloop14:30 uur
Startlocatie: Stichting Ekmel, Johan van Kuyckstraat 17
Entree: gratis
Aanmelden: nieuwwestopen@nieuwwestexpress.nl
De inspiratiemiddag wordt georganiseerd door Nieuw-West Open, cultureel programma dat het 60-jarige bestaan van Nieuw-West viert en in maart met allerlei activiteiten in Geuzenveld is (zie voor het programma www.nwopen.nl). I.s.m. Stadsdeel Nieuw-West en Stad-Forum, platform voor gesprekken over ruimtelijke vraagstukken in Amsterdam.