Badhoevedorp. Zondag 8 oktober tussen 15.00 en 20.00 uur staat Badhoevedorp weer in het teken van Badhoevedorp Proeft. Voor de derde achtereenvolgende keer is iedereen van harte welkom bij dit evenement waar het draait om twee dingen: genieten van al het heerlijks dat horecaondernemers in het dorp en omgeving te bieden hebben, en iets moois doen voor Inloophuis Esperanza.

Om met dat laatste te beginnen: Esperanza, sinds vorig jaar gevestigd in een nieuw eigen onderkomen aan de Badhoevelaan, is een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Esperanza moet het hebben van particuliere steun. De gemeente concentreert zich bij het subsidiëren voor een dergelijke faciliteit op één locatie in de hele Haarlemmermeer en dat is het Adamahuis in Nieuw-Vennep. Dat houdt in dat Esperanza-initiatiefneemster Riet Verbeek en de vele enthousiaste vrijwilligers met Esperanza moeten overleven dankzij crowdfunding. Badhoevedorp Proeft is daarbij één van de activiteiten.

Editie 3.0 met Mystery Guest

“We gaan er weer voor”, vertelt Riet Verbeek. ‘En het wordt – zeker als het weer minder nat is dan vorig jaar – ongetwijfeld een mooi evenement. Onze locatie? Dezelfde als vorig jaar: de parkeerplek langs de Sloterweg, recht tegenover Blokker. Wie er mee doen? We hebben La Bocca, De Pelikaan, Het Fornuis, Later aan ’t Water. En ook de Waterwolf, dat binnenkort  zijn deuren opent, is present. Zij zorgen voor veel lekkere hapjes en drankjes en van elk verkocht muntje gaat er 30 cent naar Esperanza. Top! En ook Tuincentrum Osdorp, Dennis Delicious, Bierbrouwerij De School en La Paix Events doen mee. De Vrienden van Badhoevedorp Proeft, en dat zijn heel wat lokale bedrijven, helpen om het ook dit jaar allemaal weer mogelijk te maken. We zijn geweldig blij met alle steun. Op 8 oktober is er ook weer ruimte voor muziek. We verwachten zelfs een Mystery Guest, waar veel mensen heel blij mee zullen zijn. Wie? Nee, natuurlijk blijft dat geheim. Wij zeggen: kom proeven en luisteren. En laat je verrassen. En vergeet  onze veiling niet. Rond 18.00 uur komen leuke kavels onder de hamer. En ook van die opbrengst gaat Esperanza profiteren.”

Kinderdorp

Badhoevedorp Proeft 3.0 zorgt ook voor een feestje voor de kinderen. Riet Verbeek: “Er komt een springkussen. En een grote glijbaan in de vorm van een haai. We hebben popcorn, suikerspinnen en, ook heel leuk, een ballonnenartiest. En er komt een schminckstand. Kinderen die zich voor een keertje een ander gezichtje willen laten aanmeten, zijn er van harte welkom. We maken er op 8 oktober gewoon een heerlijk feestje van! Zowel voor de bezoekers, als voor Esperanza.”