Bewoners van de Louis Chrispijnstraat en omliggende straten, in Amsterdam Nieuw-West, kunnen via Eigen Haard 8 zonnepanelen op hun woning laten plaatsen. De bewoners besparen daarmee minimaal € 18,50 per maand.

De 8 panelen wekken jaarlijks minimaal 2000 kWh elektriciteit per huishouden op. Genoeg om bijvoorbeeld 20 jaar ’s avonds tv te kijken of 40.000 maaltijden te verwarmen in de magnetron.

Besparing minimaal € 18,50 per maand

Bewoners hoeven de zonnepanelen niet te kopen maar huren ze van Eigen Haard. Hun energierekening daalt gemiddeld met zo’n € 37 per maand. Voor de huur betalen bewoners maandelijks een Bijdrage Zonnestroom van € 18,50, die Eigen Haard verrekent in de servicekosten. Eigen Haard maakt wonen zo betaalbaarder en milieuvriendelijker. Bewoners van 205 woningen aan de Louis Chrispijnstraat en omliggende straten hebben een aanbod gehad.

Waarom zonnepanelen?

De woningen aan de Louis Chrispijnstraat zijn met een C label redelijk energiezuinig. Eigen Haard voert de komende maanden werkzaamheden aan de woningen uit om warmteverlies tegen te gaan, zoals het dichten van kieren bij ramen en deuren, repareren van de gevelisolatie en het vervangen van oude cv-ketels. Met zonnepanelen worden de woningen nog een stuk energiezuiniger. Bijkomend voordeel is dat zonnepanelen op eengezinswoningen plaatsen redelijk eenvoudig is. De installatie is in een dag klaar en bewoners hebben er weinig last van.

Met elkaar voor een beter milieu

Eigen Haard wil een zo energiezuinig mogelijk gebruik en beheer van haar woningen. De komende 10 jaar verduurzaamt de woningcorporatie  met het SAVE programma en renovaties in totaal 15.000 woningen. In 2050 zijn alle woningen CO2 neutraal